Nyheter

Inbjudan till medlemsmöte torsdagen den 25 november 2021

FCSI Inbjudan Medlemsmöte nr 2-2021

 

FCSI Nordic protokoll årsmöte 2021-Justerat

FCSI Nordic Protokoll Årsmöte 2020 – Justerat

FCSI Nordic – Protokoll Årsmöte 2019

Inbjudan till Årsmöte 2020 GastroNord hittar ni här. Välkomna!

FCSI Inbjudan årsmöte-2020

Medlemsmöte 13 februari 2020
Tema Tillgänglighet

Föreläsningsmaterial
PowerPoint-presentation – Fuktbyrån

Jobbentrén – om oss PowerPoint-presentation – Fuktbyrån

Medlemsinformation FCSI Nordic Januari 2020

FCSI Nordic Medlemsinformation januari 2020

 

 

Inbjudan till Medlemsmöte 21 februari 2019

 

Protokoll årsmöte 2018

Protokoll från FCSI Nordic´s årsmöte bifogat.

FCSI Nordic protokoll årsmöte 2018

 

Protokoll årsmöte 2016

Protokoll från FCSI Nordic´s årsmöte bifogat.

FCSI Nordic protokoll årsmöte 2017

 

Nyhetsbrev 3-4

2016 års tredje och fjärde nyhetsbrev bifogat nedan.

Nyhetsbrev 3-4 2016

Nyhetsbrev 2

2016 års andra nyhetsbrev bifogat nedan.

Nyhetsbrev 2 2016

Protokoll årsmöte 2016

Protokoll från FCSI Nordic´s årsmöte bifogat.

Protokoll årsmöte 2016 FCSI Nordic

 

Nyhetsbrev 1

2016 års första nyhetsbrev bifogat nedan.

Nyhetsbrev 1 2016

 

Nyhetsbrev 4

FCSI Nordic´s fjärde nyhetsbrev bifogat nedan.

Nyhetsbrev 4 2015

 

Nyhetsbrev 3

FCSI Nordic´s tredje nyhetsbrev bifogat nedan.

Nyhetsbrev_3_2015.pdf

 

Nyhetsbrev 2

FCSI Nordic´s andra nyhetsbrev bifogat nedan.

Nyhetsbrev_2_2015.pdf

 

Protokoll årsmöte 2015

Protokoll från FCSI Nordic´s årsmöte bifogat.

Protokoll_årsmöte_2015.pdf

 

Nyhetsbrev 1

FCSI Nordic´s första nyhetsbrev finns bifogat nedan, brevet utkommer i fyra nummer per år!

Nyhetsbrev_1_2015.pdf

 

Sammanfattning medlemsmöte 2, 2014-09-04 i Ulriksdal

Vi samlades på Ulriksdals slottsträdgård utanför Solna för FCSI Nordic´s andra medlemsmöte för året. Vid ankomst åt medlemmarna ett väldigt god vegetarisk buffé till lunch, med grönsaker från den intilliggande odlingen.

I konferenslokalen bredvid inleddes medlemsmötet av Mike Hohnen, föreläsare inom utveckling av ledarskap och service. Mike berättade om ”The service profit chain” på ett komprimerat men samtidigt fängslande sätt. På ett illustrativt vis förklarades bl a hur nyttan av nöjd och lojal personal återspeglas i nöjda och lojala kunder.

Efter en kaffepaus berättade styrelsen kort om föreningens ekonomi, nyheter, medlemsfrågor, allmänt om medlemsnytta samt EAME´s fortsatta arbete. Nordic är nu fjärde största avdelning i EAME sett till antal medlemmar!

Ulriksdals slottsträdgård bjöd på vackra växtarrangemang och riktigt bra väder denna torsdag. Bosse Rappne (känd från äntligen hemma på tv4) visade medlemmarna runt i sina visningsträdgårdar och odlingar. Med en gedigen kunskap inom trädgårdskonst gav Bosse råd hur man sköter om en trädgård och om vikten av ekologiska varor. Rundvandringen bjöd på intressanta fakta och en hel del skratt.

 

 

download

 

Bosse Rappne berättar om trädgårdar för intresserade medlemmar.

Slutligen fick de kvarvarande medlemmarna äta en smakrik trerättsmiddag med närodlade grönsaker på trädgårdscafét. Ett trevligt medlemsmöte på Ulrikdals slottsträdgård är till ända, nästa medlemsmöte är planerat till Helsingfors 19:e-20:e november.

 

Årsmöte FCSI Nordic 2014, 2014-04-10

22 medlemmar hade tagit sig till Quality Choice Hotel intill Friends arena för FCSI Nordics årsmöte 2014. Mötet började med en väl utförd genomvandring av restaurangfaciliteterna i arenan, från centralköket i hotellbyggnaden till satelitköken, barerna, kioskerna och en större loge i arenan. Quality Choice har driften av arenans restaurang- och kioskverksamhet, det var dem som visade medlemmarna runt. Vi fick tillsist även se hotellets populära restaurang “OnTop”, längst upp på 25:e våningen i hotellbyggnaden med bra utsikt.

Efter den digra rundvandringen påbörjades årsmötet. Protokoll från mötet finns i länk nedan:

FCSI_Nordic_protokoll_årsmöt.pdf

Efter mötets avslutande tog sig en stor del av medlemmarna till restaurang Svartklubben på Södermalm. I totalt mörker blev vi serverade en 3-rätters middag med dryck av synskadad personal. Utan syn testades de övriga sinnena extra mycket, förutom god mat fick vi även höra välkomponerad sång av personalen. En mycket trevlig kväll och restaurang Svartklubben är väl värt ett besök!

 

Sammanfattning medlemsmöte 3, 2013-11-06 i Köpenhamn.

Med drygt 20 medlemmar på plats var vi redo för Marlene Hassels föreläsning om Köpcentrum och gallerior. Marlene är ordförande i Centrumutvecklare.se och har arbetat i över 20 år med utveckling av centrum, handelsplatser och stadskärnor.

Marlene berättade bl a om de kommunala målen, de olika fastighetsägarnas mål och hur kunder ser på en shoppingupplevelse och de behov som finns. Vi förstod att det är skillnad på rena handelsplatser och de centrum som har service åt medborgarna t ex bibliotek. Skillnaden ligger bl a i långsiktighet och hur man skapar ”trafik”.

Därefter var det Svante på Hobarts tur. Svante tog oss med på en guidning och erfarenhetsbyte om de olika lösningarna som finns och vilka kapaciteter som gäller för bla a Foodcourts och verksamheter som har en gemensam diskhantering.

Styrelsen tog vid efter Svante. Information om året som gått och vad som hänt. Peggie drog lite ekonomi och resultat. Hans berättade om FCSI kommunikation samt om det poängsystem som vi ska införa under 2014. Peter poängterade att vi nu kontrollerat och kontrollerat igen samtliga medlemmars mejladresser. Allas stämmer. För att du ska få FCSI olika nyheter måste du logga in på FCSI.org och skapa din profil. Alla utskick och nyhetsblad från kollegor utomlands samt papperstidningen baserar sig på denna profil! Linda har gått ut med information vid flera tillfällen. Har du svårigheter med inloggning eller annat, lägg ett mejl till Linda så hjälper hon dig.

Nu var det dags för besök på Fisketorvet. Efter en timmes rundvandring samlades vi för att diskutera och summera denna galleria. Bl a konstaterades att restaurangenheterna låg lite avigt till, wc var gratis och smutsiga, att butikerna inte låg i kluster.

Efter egen tid (som många använde flitigt)var det middagsdags på ”Den lille fede”. En femrätters med vinpaket serverades och vid 21-tiden var församlingen redo för hotell eller färd mot flygplats.

Stort tack till Pentti och gänget på Hobart som sponsrat dagen med lokal, fika och lunch samt hjälp till med planeringen av dagen!

 

Sammanfattning medlemsmöte 2, 2013-04-17 i Stockholm

Tema kyla, teknik, transport, exponering

FCSI Nordic´s andra medlemsmöte 2013 hölls i Diskomats lokaler vid Årstaberg. Företagets VD Gösta Torssell berättade för oss om företagets historia och nyheter i sortimentet. Amer Hadziavdak talade vidare om deras sortiment av mattransportvagnar för kyl- och värmeförvaring,”Electro Calorique”. Vagnarna tillverkas i Frankrike och är främst anpassade för sjukhusmiljö, de kan förses med inbyggd kylkompressor eller anslutas med ett centralt kylsystem.

Johan Johnson och Bertil Nordkvist från KI-panel var nästa föreläsare. De berättade om KI-panels utbud på paneler, dörrar, golv mm för kyl- och frysrum. Den sista delen av föreläsningen bestod av information om projekteringstekniska lösningar och bra tips vid installation av deras modulrum, medlemmarna fick även utrymme att lyfta frågor till Bertil och Johan.

Haglund industri representerade av Johan och Stellan Haglund berättade om sina prefabricerade kyl- och frysrum och dess fördelar. Vidare berättade Johan om Haglunds snabbnedkylningsskåp samt kylmontrar som kan anpassas till många förhållanden. Medlemmarna fick även se bilder på intressanta referensprojekt med Haglunds kylmontrar.

Tillsist meddelade FCSI Nordic´s styrelse om hur arbetet med att forma medlemsföreningen har fortgått under vintern och våren.

På kvällen fick medlemmarna träffa medarbetarna hos Diskomat som gav en rundtur i lokalerna och vidare information om företagets sortiment. Efter rundan var det dukat till 3-rätters middag med dryck, många medlemmar lämnade senare på kvällen Diskomat mätta och belåtna efter ett väldigt trevligt medlemsmöte!

Nästa medlemsmöte

Medlemsmöte 3, 17 oktober, Tema Köpcentrum, heldag, Köpenhamn/Malmö.

FCSI EAME konferens förlagd i Warzawa, Polen 26-28 september 2013.