24 november 2017, mini inspiratietour

24 november 2017, mini-inspiratietour

Tijdens de mini-inspiratietour op 24 november jl. hebben we met een groep van 30 enthousiaste leden een aantal culinaire hoogstanden in Utrecht bezocht.
Vroeg in de ochtend werden we, met een heerlijk vers ontbijt, ontvangen bij De Utrechter, waarna we gestart zijn met de algemene ledenvergadering.

Tijdens de inspiratietour hebben we de volgende adressen bezocht;
De Utrechter omarmt design, muziek cultuur en de bewoners van de stad – op geheel eigen wijze. Het is een dynamische ontmoetingsplek, de hele dag door.
Men kan altijd kan aanschuiven voor iconische gerechten, fijne dranken en ontlokkende gesprekken. Hedendaags wordt vervlochten met historie, zakelijk met vrije tijd en stads met de invloeden van het platteland.
TivoliVredenburg is een ‘muzikale stad-in-een-stad’. Met vijf unieke zalen en meerdere horeca-voorzieningen onder één dak is ze het huis van en voor iedereen.
Voor de Utrechter en de internationale bezoeker, voor jong en oud, voor de amateur en de professional. Ze biedt een podium aan alle muzikale werelden.
The Barn Food is gevestigd in de nieuwe stadskamer van Hoog Catherijne. ‘From stable to the table’, zo luidt het motto. The Barn is een 100% biologisch restaurant dat zich focust op fast delivery en gezond eten.
Het restaurant is ontworpen door Claessens Erdmann Architecten en is ingericht in de sfeer van een boerenstal.
Frites Atelier lekkere frites voor iedereen toegankelijk maken, dat is waar ze bij Frites Atelier voor staan. Daarom hebben ze sterrenchef Sergio Herman gevraagd de frites te maken.
Na anderhalf jaar aardappelen proeven, bakmethoden testen en locaties zoeken, hebben ze onlangs de eerste Ateliers in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Antwerpen geopend.
Restaurant Bijenkorf het concept van vers bereid front end cooking is naar voorbeeld van The Kitchen in Amsterdam, Den Haag en Eindhoven waar deze al succesvol draaien.
Het ontwerp is wel geheel eigen voor Utrecht. Het restaurant heeft 320 zitplaatsen en een schitterend uitzicht over de stad.
Er kan genoten worden van een kopje espresso van de barista tot aan maaltijden uit de wereldkeuken.
Het aanbod is meer dan 60% duurzaam en er zijn ook typische Utrechtse specialiteiten verkrijgbaar zoals de Jan Hagel macchiato en het Dom taartje of broodje Oude Gracht Kaas.

We hebben de inspiratietour afgesloten met een lunch bij Restaurant Bijenkorf.

Kortom een geslaagde bijeenkomst!

Bekijk hier alle foto’s gemaakt tijdens de bijeenkomst

   
  

SHARE ON